Я допоможу!

Новина: Потребуємо допомоги знавців гончарної справи і не тільки

22 Листопада 2010р.

Читаючи цю статтю ти можеш одночасно думати про буденні справи, „прокручувати” у пам’яті приємні миті останніх днів, думати про плани на завтра, післязавтра...

Але одночасно із нашим життям, один день якого далеко не завжди схожий на інший, є ще життя у закладах, де будні часто сірі та монотонні. Радянська влада намагалася якомога далі від людського ока запроторити дітей із серйозними фізичними та розумовими вадами. Зазвичай батькам ще у пологовому будинку дуже наполегливо радили „здати” дитину у спеціалізований державний заклад, мовляв самі з такою дитиною не впораєтеся, а там їй буде краще. За майже 20 років без радянської влади майже нічого по-справжньому не змінилося у таких „особливих” сиротинцях, де діти не просто сироти, а ще й мають ті чи інші вади. Коштів на них державі не вистачає, тому переважно про потрібні умови для вихованців змушені подбати керівники, працівники та просто небайдужі люди.

Але важливо не просто дати таким дітям дах над головою, їжу, одяг та інші елементарні побутові блага, але й здатність розкривати свої таланти, займатися щоденними справами за своїми уподобанням.

Острозький осередок Спільки Української Молоді разом з благодійною організацією „Українська благодійницька мережа” вирішили домогти вихованцям одного із таких сиротинців – Мирогощанського дитячого будинку-інтернату, спробувавши надати їм змогу отримувати насолоду від власної творчої праці.

Ми запропонували допомогти у відкритті на території інтернату деревообробної або гончарної майстерні. Проте, для того, щоб переконатися у здатності групи вихованців працювати з глиною, вирішили провести одноденний майстер-клас та пробне заняття.

Безперечно, що працювати в майстерні зможуть далеко не всі вихованці. Але допомагаючи у її відкритті сьогодні ми даємо шанс їх частині. Тоді як завтра інші люди (або теж ми) допоможуть подарувати такий шанс іншим вихованцям.

Для допомоги в організації і проведенні майстер-класу та пробного заняття шукаємо людей, котрі займаються гончарною справою або можуть допомогти будь-яким іншим чином.

Усіх, хто зацікавився пропозицією, просимо заповнити заявку (знаходиться тут) та надіслати її одночасно на адреси електронної пошти:
Olenka_Silchuk@i.ua
Vasyl.Futerko@i.ua

Контакти:

Олена Сільчук,
Острозький осередок СУМ, м. Острог,
тел. 067 306-02-19 (прохання телефонувати після 17.00 години).
 
Василь Футерко,
БО „Українська благодійницька мережа”, м. Івано-Франківськ,
тел. 093 881-74-26 (прохання телефонувати після 17.00 години).

Є запитання або потрібна допомога?
Зв’яжіться з нами
en uk
Ваш браузер застарів!

Оновіть свій браузер щоб бачити цей сайт коректно. Оновити мій браузер

×