Я допоможу!

Новина: Казкотерапія на заняттях у Гончарній майстерні

20 Грудня 2011р.

Гончарна майстерня у Коломийському сиротинці - закладі ІІІ профілю де живуть вихованки з помірною розумовою відсталістю та фізичними вадами успішно працює вже 3 місяці. Дівчатка навчились ліпити не складні гончарні вироби і скоро стануть справжніми майстринями своєї справи.

З початком четвертого місяця ми вирішили зробити роботу у майстерні ще цікавішоюзапровадили казкотерапію. Тепер заняття з гончарства розпочинаються з читання казок та ліплення казкових героїв.

На першому занятті дівчатка ліпили героїв казки “Теремок” і ось, що у них вийшло:

Казка, як основний елемент казкотерапії, також є важливим механізмом виховання дітей, оскільки неодмінно містить в собі позитивну моральголовну думку, яку має зрозуміти слухач.

Глина, безпечний матеріал для виготовлення казкових героїв, чудово підходить для дітей з розумовими вадами. Окрім дрібної моторики рук розвиваються і пізнавальні процеси: пам'ять, мислення, увага, уява. Ліплення дозволяє “оживити” казкових героїв, перенести їх у реальний світ.

 

(На фото: Надя і мишка, яку вона зліпила)

Відтворення сценарію казки дає можливість дітям “прожити” незвичайні пригоди, які трапляються з героями, самим не надовго “потрапити у казку”, де Добро завжди перемагає Зло.

Для дітей, котрі за своє коротке життя пережили нещасть більше, ніж мали б бачити у своєму віці, так важливо хоч не надовго поринути у безтурботний казковий світ.

Добавимо частинку казки у життя сиріт з особливими потребами!

(На фото: ще одна Надя ліпила вовка)

Більше фото з занять в Гончарній майстерні тут.

Детальнішу інформацію про благодійний проект "Гончарна майстерня для Коломийського сиротмнця" читайте тут

Є запитання або потрібна допомога?
Зв’яжіться з нами
en uk
Ваш браузер застарів!

Оновіть свій браузер щоб бачити цей сайт коректно. Оновити мій браузер

×