Я допоможу!

Новина: Придбали невеликий будинок під першу спільноту підтриманого проживання для сиріт з інвалідністю!

01 Вересня 2017р.

Сьогодні Українська благодійницька мережа придбала будиночок у невеликому містечку Обертин (Тлумацький район Івано-Франківської області). Після реконструкції та ремонту він буде облаштований у перший будинок підтриманого проживання для сиріт з інвалідністю, які назавжди покинуть інтернатні заклади. Купівля обійшлася у 161 тис.грн., площа основної частини будинку 72 метри квадратних (з них - 51 метр квадратний жилої площі), він має прибудову, яка буде обладнана під частину спільноти (з однією із житлових кімнат), літню кухню та інші будівлі, які теж будуть використані для потреб спільноти, зокрема під майстерню.
Підтримане проживання - геть інша у порівнянні з інтернатами форма влаштування людей з інвалідністю. У жодному разі не можна вважати спільноти невеликими інтернатами. Будинки підтриманого проживання повинні давати їхнім мешканцям нові можливості, за яких допомога повинна закінчуватися рівно там, де починаються власні можливості людини. Основне завдання спільноти - повернути сиротам з інвалідністю мотивацію до життя настільки, наскільки це можливо, поступово викорінювати "нав'язану безпорадність", якої вони набули в інтернатах. Важливо також надавати мешканцям спільноти своїм прикладом мотивувати інших людей.
Щиро дякуємо усім, хто долучився до цього важливого етапу створення спільноти пожертвами, особистою працею чи щирою підтримкою. Ми неодмінно загадаємо імена усіх, хто допоміг.
Ми працюємо над визначенням обсягів робіт, які потрібно буде виконати та невдовзі повідомимо про ті чи інші необхідні потреби щодо ремонту та реконструкції будинку.




 

Є запитання або потрібна допомога?
Зв’яжіться з нами
en uk
Ваш браузер застарів!

Оновіть свій браузер щоб бачити цей сайт коректно. Оновити мій браузер

×