Я допоможу!

Новина: Спільноти замість інтернатів (ВІДЕО)

03 Серпня 2016р.

Спільноти підтриманого проживання замість звичних інтернатів. Здійснити таку заміну на Прикарпатті пропонують громадські активісти «Української благодійницької мережі». І пояснюють чому. Цеефективна практика Європи та Америки. У таких спільнотах діти та дорослі з особливими потребами отримають світовий рівень опіки. А нинішні соцбудинкице пережитки радянської системи, переконані активісти. Вони позбавляють своїх підопічних особистого простору, прав людини та інтеграції у суспільство, - про це повідомляє ТРК "Вежа".

В інтернатах Прикарпаття на утримання одного вихованця припадає трохи більше 5-ти тисяч гривень. Втім, проблема у тому, що фінансування прив’язане до закладів, а не до людей, стверджують активісти. На відміну від Європейських країн. У спільнотах підтриманого проживання бюджетні кошти будуть закріплені за конкретними вихованцями.

Наразі в Україні немає жодної спільноти підтриманого проживання, яка була б у комунальному підпорядкуванні. А без гарантії бюджетного фінансування створювати подібні заклади ризиковано, переконані активісти. Вони повинні функціонувати у форматі комунально-громадського партнерства. Наразі ведуться пошуки громад, які готові прийняти такі спільноти.

Є запитання або потрібна допомога?
Зв’яжіться з нами
en uk
Ваш браузер застарів!

Оновіть свій браузер щоб бачити цей сайт коректно. Оновити мій браузер

×