Я допоможу!

Новина: Вихованці Залучанського дитбудинку отримали ще 18 новеньких ліжок

20 Квітня 2016р.

Нагадаємо, що у лютому цього року було встановлено перші 2 ліжка для молодіжного відділення двох видів: в одномупоперечні шухляди, в іншому повздовжні. Ці шухляди (з двома видами відкривання) дуже потрібні, оскільки зараз у більшості кімнат для старших вихованців немає ані шаф, ані тумб. Завдяки шухлядам, молоді люди отримують принаймні невеликий куточок для зберігання речей (одягу, подарунків, особистих «дрібничок»). Після врахування побажань працівників дитбудинку (щодо незначного підвищення шухляд від рівня підлоги та збільшення коліс – для кращої рухомості шухляд), ми замовили ще 18 таких ліжок. Основа усіх ліжок виготовлена з натурального дерева – бука. Останнім часом у сиротинці однією з топ-тем обговорення є ці нові ліжка, наші особливі друзі запитують коли будуть наступні. Також у відремонтованих кімнатах, в яких мешкають дівчата, на підлогу устелено новий утеплений лінолеум, який ми передали дитбудинку ще у минулому році.

Найбільші сподівання щодо «ліжкових інновацій» покладаємо на ліжка, котрі мають складатися (за рахунок різної висоти) та вивільняти простір кімнат у денний час. Ці ліжка плануємо дарувати для переважно лежачих дітей, котрі мешкають на другому поверсі дитбудинку у тісних, переповнених кімнатах. Складення ліжок дозволить створювати ігровий та реабілітаційний простір безпосередньо у кімнаті і, найголовніше, дозволить дітям значно менше часу проводити у закритих ліжках, а більше – у цьому вільному просторі. Ідея використання таких ліжок не нова – ми запозичили її з книги, в якій описано досвід (напрацьований, зокрема, французькими та швейцарськими фахівцями) докорінних змін у подібному до Залучанського інтернаті для важконеповносправних дітей в одній з пострадянських країнякому також була гостра проблема з переповненістю кімнат та браком життєвого простору). Ці «інноваційні» ліжка не можна купити готовими, вони можуть бути вироблені лише за індивідуальним замовленням. Тому процес їх закупівлі потребує певного часу. 12 березня, за результатами тривалого обговорення раніше переданих двох експериментальних зразків, ми нарешті дійшли згоди щодо конфігурації таких ліжок, замовили у виробника 5 пар ліжок і плануємо їх розміщення у кімнаті № 37 орієнтовно наприкінці квітняпочатку травня (після ремонту у цій кімнаті).

Більшу частину коштів, необхідних для заміни ліжок у Залучанському дитбудинку (7532 доларів США), зібрано на благодійному показі одягу української модельєрки Оксани Полонець у США. Вкотре дякуємо організатору цього показу Наталії Маліновські та всім жертводавцям!

За 20 ліжок ми оплатили безпосередньо виробнику 56 730 гривень, тобто кожне таке виготовлене за індивідуальним замовленням ліжко в основі з масиву бука коштувало нам 2 836 гривень. Перша пара експериментальних ліжок обійшлася нам у 2 099 гривень, а другу таку пару нам безкоштовно виготовив і передав виробник з м. Львова. За 5 пар «інноваційних» ліжок вже погодженої конфігурації ми оплатили виробнику 15 500 гривень. Станом на 20 квітня, залишок зібраних коштів на потребу заміни ліжок у Залучанському дитбудинку становить 3 532 доларів США та 18 713 гривень. Першочергово ці кошти будуть спрямовані саме на закупівлю «інноваційних» ліжок для «лежачих» дітей. Детальний фінансовий звіт про збір та використання пожертв – тут.

Є запитання або потрібна допомога?
Зв’яжіться з нами
en uk
Ваш браузер застарів!

Оновіть свій браузер щоб бачити цей сайт коректно. Оновити мій браузер

×