Я допоможу!

Новина: Чиновники з соцзахисту не схвалюють підтримане проживання для сиріт з інвалідністю окремою програмою?!

14 Грудня 2017р.

Незрозумілі зволікання посадовців щодо запропонованого нами проекту обласної програми підтриманого проживання для колишніх вихованців соціальних дитбудинків змушують нас оприлюднити цю публічну заяву. 31 серпня ц.р. Українська благодійницька мережа надіслала до Івано-Франківської обласної ради та обласної державної адміністрації проект рішення про обласну цільову програму забезпечення надання соціальної послуги підтриманого проживання шляхом соціального замовлення на 2018-2022 роки (текст проекту ТУТ).
 
Івано-Франківська обласна рада листом від 12.09.2017 направила проект програми до обласної державної адміністрації з проханням опрацювати його та у разі погодження ПОДАТИ ПРОЕКТ РІШЕННЯ НА РОЗГЛЯД СЕСІЇ обласної ради. Однак, департамент соціальної політики у своєму листі повідомив, що проект програми було розглянуто, але про його схвалення чи відхилення не зазначив. Департаментом не наведено ніяких заперечень щодо тексту проекту, не вказано про жодні правові підстави чи об'єктивні обставини, які б перешкоджали внесенню на розгляд сесії обласної ради саме цього проекту. Натомість, департаментом зазначено про намір внесення доповнень щодо, зокрема, підтриманого проживання в обласну комплексу програму соціального захисту. Дуже прикро, що станом на 14.12.2017 департаментом не було внесено на розгляд сесії обласної ради ЖОДНОГО проекту рішення - як запропонованого нами, так і того, який би відповідав позиції департаменту, викладеній у названому листі.
 
24 листопада ц.р. запропонований нами проект програми підтриманого проживання для сиріт з інвалідністю підтримала постійна обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики, за що дякуємо депутатам - членам комісії! При цьому комісія направила проект на розгляд до обласної державної адміністрації для розгляду та з умовою внести його (у разі схвалення) до наступного засідання комісії (яке відбудеться 18 грудня 2017 р.).
 
5 грудня ц.р. голова обласної державної адміністрації О.Р. Гончарук підтримав (ТУТ) нашу ініціативу щодо запровадження в області підтриманого проживання для сиріт з інвалідністю загалом та пропозиції щодо відповідної окремої програми зокрема, за що дякуємо губернаторові!
 
Однак, занепокоєні тим, що станом на 14.12.2017 проект програми досі не внесений на розгляд обласної ради і дуже сподіваємося, що це зумовлено технічними, ненавмисними проблемами.
 
До слова, 1 вересня ц.р. нашою організацією було придбано невеликий будинок у містечку Обертин, яких облаштовується під першу спільноту підтриманого проживання для сиріт з інвалідністю - "Оселю Віри, Надії та Любові" (детальніше ТУТ).

Віримо, що Прикарпаття має можливість стати першим регіоном України, в якому підтримане проживання буде запроваджене спільними зусиллями та у співпраці волонтерів та влади.

 

 

Є запитання або потрібна допомога?
Зв’яжіться з нами
en uk
Ваш браузер застарів!

Оновіть свій браузер щоб бачити цей сайт коректно. Оновити мій браузер

×